dijous, de març 06, 2008

VAGUES SOSPITOSES



La setmana abans de les eleccions, de repent els estudiants s'enrecorden de Bologna (que fa mesos que s'arrossega) i uns sindicats no anomenats (ni UGT ni CCOO) demanen més de duescentes hores lliures a l'any.

No vull dir, de cap manera!, que no siguin justes les reivindicacions, fins i tot algunes tenen flaire d'esquerranoses o anarquitzants. Bé, però de cop, just tres dies abans d'anar a votar? Em sembla sospitós. Quasi tan sospitós com les repetides "catenariades" que sofreixen els trens.

Aniria contra la llibertat d'expresió i la de manifestació que la setmana abans d'una contesa política no es poguessin fer aquestes manifestacions que l'únic que aconsegueixen és demostrar que "España va mal"?, el mateix que es fa, per exemple, amb la prohibició de publicar enquestes?

Ahir discutia amb amics sobre si existien o no obrers. Si a principis del S. XX l'explotació era a base d'hores de treball, actualment existeix més sofisticada, combinant l'ànsia de consum amb la precarietat laboral. Però amanit amb un allau d'informació (el de menys és que sigui falsa, veritable, o lleugerament manipulada) que fa que gairebé tothom s'ho empassa.