dilluns, de març 10, 2008

QUATRE ALTERNATIVES I UNA PREGUNTA.

El divendres varen assassinar un home al Pais Basc. Després vingueren les eleccions. Davant el no-sentit del primer fet, proposo alternatives.

A ETA: Realment calia fer-se present, tenir ressò mediàtic per demostrar que no estàveu encara morts. Calia matar un home desarmat i sense escorta? Calia contractar un assassí per fer una feina completament bruta? Pensàveu que això us faria augmentar el nombre de partidaris?
Alternativa: Hi ha repetidors de televisió, monuments, pedres, ferros, que es poden destruir i que haguessin dit al públic que l’actor encara és a l’escenari.

ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ:
Cal esbombar cada una de les facècies d’aquesta gentussa? Aporta res explicar tots els macabres detalls de la malifeta?
Alternativa: Silenci. Si hi ha un mort, s’enterra i prou.

ALS POLÍTICS: Realment estàveu convençuts de no utilitzar el terrorisme, el dolor d’una família, no hi va haver una mica de reflexió egoista en conèixer el fet?
Alternativa: Silenci total i absolut. No assistència ni tan sols als funerals. Vida normal. Que hi hagi un boig amb una pistola no ha d’alterar la trajectòria quotidiana.

A ESPANYA, PAIS BASC INCLÒS (PER ARA): La sobirania no radica en el poble? El poble (basc inclòs) no és sobirà? Aleshores, perquè no es pot pronunciar sobre el seu destí? Heu copiat dels capellans el dir que el fidel ha de pagar les almoines, però que referent a Déu són només ells qui en tenen la patent exclusiva?
Alternativa: Haver convocat de bon principi un referèndum (com al Quebec per exemple). Donat el suport polític que tenien els abertzales, el resultat hagués estat negatiu, amb lo que es treia una arma important de les mans dels qui pensen que es pot justificar políticament un assassinat a sang freda d’algú desprotegit.

I ARA UNA PREGUNTA: Han donat alguna referència de com se sentien, els polítics locals de Mondragón, d’ANV alcaldessa inclosa, que no volgueren condemnar l’atac? Quina “utilitat” atribueixen al fet de que s'assassini un veí? Realment al país al que voldrien accedir les coses se solucionarien amb les armes a la mà com al Far-West? Ho admetrien dels adversaris que en aquell moment tinguessin? Com acabaria tot?