diumenge, de maig 09, 2010

UTOPIA 2.- NOVES REGULACIONS LABORALS

Esperonat pel favorable diagnòstic que els serveis d’estudis socioeconòmics que m’assessoren han donat a la meva primera proposta (més de 100.000 llocs de treball recuperats abans de final d’any!), en plantejo una altra.

Quan una empresa plantegi un ERE, o qualsevol andròmina semblant, es farà sota tots els requisits legals, però tenint en compte que per cada tres operaris o administratius, s’inclourà un directiu. En el cas de que el ERE depassi el 20% de la plantilla, el primer serà el director general i el segon el cap de personal, ja que queda patent la seva poca traça a fer previsions raonables per a la seva empresa. També es podria fer per votació popular: Les culpes, previsiblement, serien del conserge segons el director general, del director general segons el conserge, del director financer segons el comercial i del comercial segons el financer, i així successivament.

Feu números! Donat que, pel cap baix, un salari d’executiu representa entre 5 i 20 vegades el d’un mindundi, posem-hi només 10 vegades de promig, vol dir que l’acomiadament de 5 directors podria estalviar, pel cap baix, el de 50 treballadors...

Potser, en algun cas, simplement l’acomiadament dels directius ja arranjaria la situació, vés a saber, o millor dit, difícilment això se sabrà mai.

Llegeixo la premsa, escolto la televisió, però així com sento i llegeixo sempre sobre l’excés de treballadors, no he llegit ni sentit un sol cop algun esment als directius maldestres, somiatruites o simplement mandrosos. Es que no n’hi ha? Se’ls acomiada?

La propera utopia tractarà de l’estalvi. Alguna idea?