dimecres, de maig 06, 2009

JA N'HI HA PROU!
MEMÒRIA PER RECORDAR LA MERDA


Llegeixo una notícia sobre ERCROS. Degut a que vol "adequar l'estructura productiva a la caiguda de la demanda" fa fora definitivament 271 treballadors, i tanca una de les plantes de Flix.
O sigui, després d'emmetzinar les aigües de l'Ebre, amb un cost multimilionari per a la societat i sense cap inculpat (diuen que quan es varen fer els abocaments no estava legislat!) i un silenci còmplice de l'administració i els mitjans de comunicació, ara, parcialment, marxen.
He llegit diverses vegades que, malgrat la pol·lució (alguns dels productes tindran el seu us prohibit l'any que vé), hi havia un silenci entre els habitants de Flix, ja que es jugaven el lloc de treball, i es responia dient que l'empresa, a més, pagava el centre social, el camp de futbol, i coses així. I ara? es farà un estudi seriós i independent sobre incidència d'enfermetats a la zona?
Per a mi, això també seria MEMÒRIA HISTÒRICA: Saber, com a mínim saber si no es pot jutjar, qui, quan i com, varen ser els responsables dels mils de tones de residus que jauen perillosament en l'Ebre. Si voleu estudiar més enllà, quines foren les relacions amb l'Alemanya dels anys 30... Ui, ui, ui!
La memòria serveix per recordar on hi havia una pedra i no tornar a ensopegar, o sigui, en aquest cas, per obrir la consciència de la gent a ser més crítica quan se'ls ofereix un caramel, a canvi de que es deixin donar pel c.